Hoofddorp: Reparatie bussluis hervat op 15 en 24 april

Woensdag VKO 016Hoofddorp, 11 april – Zoals bekend, is het afgelopen weekeinde niet gelukt om de bussluis op de Waddenweg in Floriande te repareren. De herstelwerkzaamheden worden maandag 15 april en woensdag 24 april, op beide dagen tussen 07:00 en 09:00 uur, hervat. Op 15 april, zo is het plan, wordt de bussluis met tijdelijk materieel hersteld zodat deze weer gaat functioneren. Op 24 april wordt het definitieve materieel aangebracht.

Ochtendspits

Het ‘gewone’ verkeer zal van de werkzaamheden niets merken. Op de genoemde tijdstippen, in de ochtendspits, is de bussluis immers gesloten. De aannemer die de klus gaat klaren, is ervan op de hoogte dat de bussen van het openbaar vervoer er wel doorheen moeten.

Regels blijven gelden

De gemeente en de politie benadrukken met klem dat de regels voor de bussluis, ook al is deze defect, gewoon blijven gelden. Dat wil zeggen dat het niet is toegestaan tijdens de spits – van 07.00 tot 09.00 en van 17.00 tot 19.00 uur – door de bussluis te rijden. Op handhaving van deze regels wordt toegezien.

Schade groot

De bussluis is al enkele weken defect. De oorzaak is een mislukte poging van een automobilist om in het kielzog van een bus, daarbij het rode verkeerslicht negerend, de bussluis te passeren. De schade als gevolg van deze actie is groot en zal op de veroorzaker worden verhaald.

 

Misschien vindt u dit ook interessant?